Комфортният, удобен и качествен матрак е една от най-важните покупки, защото той осигурява място за почивка и здравословен сън, без които работата, ангажиментите и цялото ни ежедневие няма да са пълноценни.

Ето кои са основните неща, които трябва да знаете, за да удължите живота на матрака си.

  • Поне веднъж на шест месеца е необходимо да го звъртате обратно на позицията, която е заемал до момента. Това е така, защото спането на една и съща страна води до прекомерн натиск върху едни и същи части и до получаването на вдлъбнатини, които пречат на комфорта и съня.
  • Дори при редовна смяна на чаршафи и протектори, вашият матрак абсорбира прах, мръсотия и различни микроорганизми, които са предпоствка за възникване на алергии и други здравословни проблеми. Затова е необходимо редовно да го почиствате. Най-лесно в домашни условия това може да стане като ползвате сода за хляб. Поръсете матрака с равномерно количество сода, изчакайте докато прашинките й подействат и абсорбират миризмите, праха и мръсотията – това отнема около половин час. След това с прахосмукачка оберете внимателно посипаната сода заедно с полепналите по нея частици, които са замърсявали тъканта на матрака.
  • Използвайте защитни покрития – протекторите са ефикасен и надежден начин да удължите живота на матрака си, който позволява почистването да става по-рядко.
  • Купете матрак с качествена основа – дали ще е подматрачна рамка, пружина или друг вариант е ваше решение, но гледайте основата да осигурява здрава повърхност, която запазва формата на матрака за дълго време и не поддава лесно при употреба и натиск.

Избирайте качествени матраци, следвайте простите стъпки за поддръжка и ще се радвате на дългогодишн спокоен и здрав сън.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори