Почистване на дивани София

ПозвънетеУслуги
Появата на мухъл по меките мебели и тъкани у дома е сред едни от най-неприятните, но често срещани проблеми. Ако сте сред домакините изпробвали хиляди безрезултатни техники, за да се справите с упорития мухъл, не бързайте да се отчайвате. Дългосрочните проучвания, извършени сред хора, които успешно са се справили с мухъла у дома, сочат няколко факта.

На първо място е важно да откриете причината за поява на мухъл. Ако това е поради висока влажност в апартамента, тогава проветрявайте по-често помещението. Осигурявайки по-добра циркулация на въздуха лесно ще се отървете от мухъла.

Важно е да запомните, че трайното премахване на мухъла от мебелите изисква ежедневни грижи. Ако всеки ден осигурявате на пострадалите мебели достъп до естествена слънчева светлина, бързо ще премахнете излишната влага от тях, следователно и мухъла. След като оставяте периодично мебелите на слънце, обработете тъканта със специализиран препарат за почистване и освежаване на мебелите. Неприятният аромат на мухъл ще изчезне, а петната напълно изчистени.

Друга техника за обработката на мебели, пострадали от мухъл, в домашни условия е редовно да “почиствате” повърхността с прахосмукачка. Този нетрадиционен метод е изключително ефикасен и лесно приложим у дома.

Последен, но не на последно място е вариантът да се доверите на фирма за почистване на мебели. СПециализираната техника и препарати ще осигурят професионална грижа за вашата холова гарнитура. Не се колебайте, а се възползвайте от възможността да се радвате на свежест и чистота в дома си.

Почистване на диван с амоняк

Дори да ви се струва странно едно от най-ефективните средства за почистване на меката мебел у дома става чрез амоняка. Повечето хора дори не са се замисляли да вложат този продукт в почистването на дома. Много проучвания, обаче, сочат, че мощната му формула е способна да замести професионалните препарати в борбата с упоритите петна. Пробвайте тези няколко трика и сами се убедете в безотказното действие.

Тъй като амонякът е вещество със силно действие, е препоръчително преди да го използвате върху дадена тъкан, да сте сигурни, че препаратът няма да навреди на тъканта. Много изпитани трикове за почистване на мебелите в домашни условия включват употребата на амоняк в разтвор с други продукти. Най-често срещаното приложение е за премахване на петна от сок. Те са по-трудни за почистване, затова обикновеният сапунен разтвор не би бил от полза. За да се изпере лесно петното от сок, е необходимо да се приготви смес от оцет и амоняк. Този разтвор се нанася върху тъканта и се оставя да изсъхне.

Друго приложение на амоняка е в почистване на кожените мебели в специалност премахване на мазни петна. Важно е да се отбележи, че амонякът има негативното свойство да изсушава материала. Това лесно може да се неутрализира, ако материята се намаже с някакъв вид масло след обработката с препарата за почистване.

Най-широко разпространено е използването на амоняк за лесна и качествена поддръжка на кожени изделия. Разтворен с вода или оцет, препаратът се използва за петна с различна интензивност.

Внимателно прилагайте в употреба силни вещества като амоняка. Ако се чувствате несигурни, не се колебайте да се консултирате с професионалисти.

Как да почистя тапицерията на колата?

Тапицерията в колата често става обект на упорити замърсявания. Понякога почистването става лесно, но от време на време са необходими по-агресивни препарати за почистване. Важно е внимателно да се подбира продутът, който ще се използва, тъй като, ако е неподходящ може да причини щети на тапицерията.

Много фирми, произвеждащи почистващи препарати, са се специализирали в създаването на препарати, подходящи за почистването на автомобилна тапицерия. В зависимост от степента на замърсявания и от вида на тапицерията трябва да се консултирате преди употреба.

Препаратите, предназначени за почистване на упорити петна, се предлагат в разнообразни форми – гелообразна, с механизъм за пяна, с впръскващ механизъм. Препаратите са с еднаква формула, но имат различни имена според фирмата производител. Всеки от тях се прилага по подобен начин – нанася се върху тапицерията, оставя се да подейства и се изплаква. Повечето професионални препарати не изискват допълнително пране след обработката с химикала. Това улеснява потребителя, тъй като не само лесно почиства тапицерията, но се грижи за съхранението на материята. Неприятният аромат се премахва, като оставя усещане за свежест и чистота.

Ако решите да прилагате изпитани във времето техники, се уверете, че домашните разтвори, които използвате са подходящи. Обикновеният сапунен разтвор например не би представлявал проблем, но при по-упорити петна няма да свърши работа. Употребата на амонячен разтвор пък е подходящ за премхване на мазни петна. Въпреки това той крайно изсушава материята. За да предотвратите този ефект се погрижете да намажете тапицерията с някакъв вид масло.

В случай, че не сте уверени в способностите си за грижа за дамаската на колата, се доверете на професионални фирми за почистване. 

(359) 0898228193

Запазете своят час днес

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори