Премахването на петната от дивана е задача, която не всяка домакиня обича да извършва. Подсъзнателно всеки се надява времето за почистване на мебелите “да не е сега”. Следвайки тези няколко лесни трика, обаче, прането на мебелите у дома повече няма да бъде повод за притеснения.

Опитът на всяка домакиня, придобит в годините, несъмнено е осеян с провали и успехи. Докато не опита сам, човек не може да бъде сигурен какъв ще бъде крайният резултат. Въпреки това е добре преди предприемането на каквито и да било действия, да се допитате до различни мнения. Това включва четене във форуми, консултация с приятели и роднини, които имат опит с почистването на мебелите у дома.

Сред най-разпространените техники за премахване на упорити петна без използването на професионални препарати е обикновения сапунен разтвор. Той внимателно се натрива върху тъканта, оставя се да подейства и се изплаква. Този метод се прилага в най-тривиалните случаи на замърсяване. Понякога може да се наложи прибавяне на сода, сол, оцет или спирт към продуктите за третиране на петното. Важно е да се отбележи, че всяка различна тъкан изисква употребата на различни средства. Ако за първи път се сблъсквате с петна на дивана, е добре да не бързате с действията си. Често, в опита си да премахнат обикновено петно, начинаещите са способни да нанесат непоправими щети на тъканта.

Ако замърсяването на мебелите е по-концентрирано или застояло може да се наложи употребата на по-агресивни или професионални препарати за почистване. Когато прилагате в употреба такива е добре да сте запознати с материята на вашата мебел и дали тя ще понесе третирането с такъв детергент.

Стига човек да потърси ще открие стотици техники, трикове и начини да се погрижи да мебелите си в домашни условия. Въоръжете се само с ръкавици, кофа и доза търпение. Процесът няма да е от най-приятните, но ще останете удовлетворени от крайния резултат.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори