Разлятото кафе в офиса или у дома е често срещан случай за образуване на петна върху тапицерията на мебелите. Като неразделна част от ежедневието на работещия човек, кафето често оставя множество следи по дрехите, килима или тапицерията у дома. Въпреки това има няколко лесни домашни рецепти за справянето с упоритите кафяви лекета.

За да осигурите безпроблемното изпиране на петното, е важно да следвате няколко лесни стъпки. Те гарантират качественото премахване на остатъците от кафе от материята без да оставят следи с променен цвят на дамаската. Прилагайки тези трикове, няма да се нуждаете от професионално почистване на меката мебел, нито от скъпи препарати. Ще се радвате на удовлетворяващ краен резултат в комфорта на собствения си дом.

Пресни петна от кафе се третират с кърпа, напоена с глицерин. Материята се попива внимателно като се търка, за да навлезе глицеринът в дълбочина. След това петното се изплаква с вода.

Ако не разполагате с глицерин, друг лесен метод за изпиране на петното е чрез лимонов сок. За целта сокът се нанася върху петното, като задължително изсъхва на слънчева светлина. Тази техника не изисква допълнително третиране на материята.

Ефикасно отстраняване на петна от кафе се постига с разтвор на сода бикарбонат и вода в отношение 1:3. Разтворът се нанася докато петното изчезне, след което се изплаква с вода.

Последен, но не последно място е разтворът на сол и лимон за отстраняване на упоритите петна от кафе. Нанася се върху петното и се търка внимателно.

Важно е да се знае, че гореизброените методи се прилагат САМО върху бели тъкани, тъй като продуктите имат естествен избелващ ефект.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори