Почистване на дивани София

ПозвънетеУслуги
На всеки се е случвало да изцапа тапицерията у дома с мазнина, мазен сос, пържена храна и други, но да не разполага с подходящ препарат за почистване на материята. Често изпирането се отлага за следващия или за по-следващия ден. Подсъзнателно всеки копнее времето за почистване “да не е днес”. Това е огромна предпоставка за отлагане на петното върху тапицерията, което прави изпирането му изключително трудно, а в чести случаи дори невъзможно.

Редно е всеки да знае, че мазните петна са сред най-трудните за премахване. Обикновеното пране не ги унищожава, затова те често оставят следа по дамаската, като променят цвета й. Въпреки това има няколко изпитани в годините трика, които помагат за по-лесното премахване на мазното петно.

Засегнатото място не бива да се търка или натиска с цел да изчистите петното. Така мазнината ще навлезе по-надълбоко в материята и ще е невъзможна за премахване. След като е изцапано, мястото моментално се попива внимателно със салфетка и се събира излишна мазнина, която е попаднала по повърхността. След това се прилагат някои от остарелите, но ефективни средства за премахване на мазни петна. Ще се изненадате, че те вече са ви подръка.

Солта, оцетът и содата бикарбонат са сред най-често употребяваните “естествени препарати”. Пострадалото от мазнина място се посипва обилно със сол и няколко капки оцет, изчаква се да попие, след което се търка с потопена в спирт гъба.

Содата бикарбонат е най-често прилагана върху бели материи, защото има избелващ ефект. Разпръсканата върху петното сода се търка и се оставя да действа около 20 минути. След това материята се изпира.

Талкът за прах, бебешката пудра и царевичното нишесте са сред по-нетрадиционните методи за почистване на цветни материи. Въпреки това те са евтин и лесен начин да се отстранят остатъци от храна от тапицерията. Нанасят се, втриват се добре и се оставят да действат 20 минути. След това материята се изпира.

Мазните петна също ефективно се третират с топла бира и ленен парцал.

(359) 0898228193

Запазете своят час днес

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори