Почистването на петна от мека мебел често на пръв поглед е лесна за изпълнение задача. Стига човек да е запознат с техниките за почистване на тапицерия и да прилага подходящи за материята препарати, той не би срещнал особени затруднения в постигането на задоволителен краен резултат. Тук обаче се появява проблем, все по-често срещан сред младите поколения – крайната некомпетентност на домакините. В немалка част от случаите се постига донякъде добър краен резултат. В повечето случаи обаче, се оказва, че е възможно нанасянето на повече щети отколкото са били в началото. За да улесним ежедневието ви, ще ви предложим няколко лесни трика, които всеки път и безотказно добър ефект.

Сред най-важните съвети, които всеки незапознат трябва да знае е, че препарат никога не трябва да се нанася директно върху тапицерията. С времето тежките химикали ще изхабят материята и ще влошат качеството й. Препоръчително е да се подложи памук, парцал или тънка кърпа – идеята е да не се осъществява пряк контакт между тапицерията и препарата, но въпреки това той да достигне до засегнатото място.

Друга важна препоръка е домакините да проявят необходимото търпение и да оставят тапицерията да изсъхне сама. Приложението на сешоар или прахосмукачка е крайно неблагоприятно за меката мебел. Единствена алтернатива е току-що изпраното място е да се подсуши със салфетка.

Всяко петно има различни техники и трикове за лесно почистване. Широко разпространена практика е използването на сапунен разтвор. В зависимост с какво е изцапана материята, разтворът се прилага с топла или студена вода, с оцет и други.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори