Има няколко метода, които можете да опитате, когато става въпрос за отстраняване на петна от кръв, в зависимост от това колко е оцветен матракът.

За обикновени петна

Ако петната са малки и скорошни, ви трябват сода за хляб, спрей бутилка, оцет, студена вода и чисти кърпи. Поръсете сода за хляб върху оцветената област и напръскайте с 50/50 разтвор от вода и оцет. Оставете тази смес за около тридесет минути. След като изсъхне, можете или да изтриете остатъка, или да използвате влажна студена кърпа, за да изтриете сместа. Ако петното не е напълно премахнато, можете да повторите тази операция няколко пъти.

За по-упорити петна

Случва се някои петна да останат незабелязани твърде дълго. Тогава вече и почистването е значително по-трудно. За леко упорити петна, смес от царевично нишесте може да помогне. Трябват ви 1/2 чаша царевично нишесте, 1/2 чаша водороден пероксид, 1 супена лъжица сол и четка за зъби. Комбинирайте царевичното нишесте, водороден прекис и сол, за да получите паста. Поставете върху петното за около половин час и след това да го изтъркайте с четка за зъби. След това внимателно го почиствайте със студена вода и чиста кърпа. Когато като сместа напълно се отстрани, оставете зоната да изсъхне, за да се уверите, че петното е напълно изчезнало. Точно както при горния метод, можете да повтаряте процедурата, докато не получите желания резултат.

За най-трудните за премахване петна

Ензимните почистващи препарати са най-подходящи в този случай, тъй като те са в състояние да разрушат петната на молекуло ниво. Това са много по-мощни почистващи препарати от типичното решение, намиращо се под кухненската мивка, така че не забравяйте да прочетете инструкциите внимателно, преди да се гмурнете в тази операция.

Не прилагайте ензимно почистващ препарат директно върху петната. Вместо това първо го поставете на кърпа.

Полезен в този случай е и амонякът. Имайте предвид, че веществото е отровно, ако е погълнато, и може да развали някои тъкани.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори