Тъй като йодът често се използва като локално решение за по-незначителни порязвания или натъртвания, той лесно може да оцвети дрехите, които носите, когато го поставите, както и всякакви тапицерии или постелки, с които влизате в контакт. Йодните петна обикновено са кафяво-жълти и могат да бъдат доста трудни за отстраняване, ако ги оставите да стоят за дълъг период от време. Поради тази причина е най-добре да третирате йодното петно колкото е възможно по-скоро, независимо дали е върху дрехите, чаршафите или дори върху тапицерията или килима.

Отстраняване на йодните петна от тапицерията на дивана

Направете разтвор от вода и течност за миене на съдове. В малка купа комбинирайте две чашки (480 мл) студена вода с една супена лъжица (14,79 мл) течност за миене на съдове. Разбъркайте добре.

Почистете, като натопите чиста бяла кърпа в течния разтвор. Оставете разтвора да постои за около 30 минути. Ако петното не е напълно премахнато, повторете стъпки 2 и 3.

След няколко повторения, петното трябва да изчезне. Ако все още има петно, ще трябва да опитате по-мощен почистващ разтвор.

За особено упорити петна може да не е достатъчно да ползвате разтвор за миене на съдове. Създайте по-мощен такъв, като комбинирате една чаша (240 мл) студена вода със супена лъжица (14,79 мл) натриев тиосулфат.

Нанесете разтвора от натриев тиосулфат с капкомер. Тъй като е много силен, трябва да го прилагате пестеливо и само върху изцапаната част на тапицерията.

Амонякът е още едно мощно средство за почистване, което ще помогне за отделянето на петната от тъканта.

Попийте с влажна кърпа и след това изсушете.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори