Черешите са едни от любимите ни плодове. Тяхното консумиране, обаче, невинаги е безопасно за нашите дрехи и мебели. Поради това, че са сочни, е твърде възможно се изцапате с техния сок, който не е чак толкова лесен за почистване.

Как да премахнете черешите петна от килими и тапицерия

Използвайте тъп нож или ръба на лъжица, за да можете да повдигнете плода, ако е засъхнал по килима. Не търкайте, защото това ще напласти петната по-дълбоко във влакната. След това използвайте бяла кърпа, за да попиете влагата. Опитайте се да работите от външния ръб на петното към центъра, за не го разпространите или увеличите.

Направете разтвор от една чаена лъжичка течност за миене на съдове с две чаши хладка вода. Потопете в разтвора бяла кърпа или гъба и отстранете с кръгови движения, докато спре да излиза сок от плода.

Оставете зоната да изсъхне на пряка светлина или топлиа. Ако остане някакво петно, преминете към следващите стъпки.

Упорити петна

За упорити петна с добавен червен цвят, направете разтвор от кислородна вода и белина в хладка вода, следвайки насоките на опаковката. Потопете чиста гъба в разтвора или използвайте капкомер, за да приложите към увреденото място. Работете от външния ръб на петната към центъра. Не намокряйте твърде много. Оставете разтвора върху петната за най-малко 30 минути.

Можете също така да използвате водороден пероксид, за да премахнете петната, ако килимът е бял. Нанесете няколко капки от 3% водороден пероксид върху оцветената област. Оставете го да работи за един час и след това го попийте. Не е необходимо изплакване, тъй като излагането на светлина превръща водородния пероксид в обикновена вода. Ако е необходимо, повторете.

За да премахнете петна от череша върху тапицерия, следвайте същите препоръки за почистване като тези за килима.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори