Кръвта съдържа много протеини, което прави оцветяването й особено трудно за отстраняване. За да почистите кръвни петна от матрак, първо трябва да отстраните колкото се може повече излишна кръв, последвано от цялостно почистване на засегнатата област. Друга важна част от процеса е оставянето на матрака да изсъхне напълно, защото при влага той може бързо да мухляса.

Ето и най-добрите съвети за справяне в такава ситуация стъпка по стъпка.

Свалете го. За да премахнете всички петна от матрака, ще трябва да имате достъп до него директно. Премахнете възглавници, завивки и всичко останало от леглото.

Почистете областта с влажна кърпа. Попийте колкото е възможно повече вода, така че материята да е студена и влажна. Не търкайте, тъй като това може да наслои мръсотията по-дълбоко в матрачните влакна. Използвайте само студена вода, тъй като горещата може да направи петната още по-трудни за премахване.

Попийте със суха кърпа. След като сте обработили петната с вода, използвайте чиста суха кърпа и попийте излишната влага и кръв. Повторете накисването и изсушаването.

Направете разтвор за почистване. Има редица рецепти, които можете да опитате. Сред тях са:

  • ½ чаша (118 мл) течен детергент, смесен с 2 супени лъжици (30 мл) вода.
  • Една част сода за хляб, смесена с две части студена вода.
  • ½ чаша (55 гр.) царевично нишесте, смесено в паста с 1 супена лъжица сол и ¼ чаша (59 мл) водороден пероксид.
  • 1 супена лъжица (15 ml) амоняк, смесен с 1 чаша (235 ml) студена вода.

Не изливайте течности директно върху матрака. Матраците са много абсорбиращи и ако течността не изсъхне правилно, тя може да разруши влакната или да причини проблеми с плесените.

Нанесете разтвора с кърпа и го оставете да се накисне за 30 минути. Това ще даде време, за да проникне в петната и да разруши протеините, като направи кръвта по-лесна за почистване. Почистете зоната. След 30 минути използвайте чиста четка за зъби, за да изтъркате петната.

Попийте с чиста кърпа. Оставете да изсъхне за денонощие.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори