Ежедневното обитаване в дома ви може да направи тапицерията на мебелите ви уязвими за всякакви щети. От мръсотия до храна, прах и всички видове петна, които знаем. Но последното нещо, което искате да видите върху тапицерията на дивана или стола, е петно от кръв, нали?

Има начин да го почистите.

Преди да опитате да премахнете кръв от дивана, важно е да знаете с какъв материал работите. Има 8 различни вида влакна в тапицерията, които са с различни свойства: вълна, памук. Найлон, кожа, полиестер, изкуствена коприна, акрил, олефин.

В зависимост от материята, трябва бързо и умно да премахвате всякакъв вид петна, като използвате препоръчаните техники.

Необходимите движения

Вземете влажна гъба или кърпа, напоена с хладка вода, и внимателно потъркайте петното. Опитайте се да избегнете прекаления натиск, тъй като това може да прокара кръвта по-дълбоко в дивана. Започнете от външната страна на петното и постепенно работете навътре (ако кръвното петно ​​е сухо и старо, използвайте четка за зъби, за да отстраните остатъците).

Смесете чаша студена вода с малко сода и я изсипете върху засегнатата зона. Използвайки гъба, продължете внимателно да търкате. Повторете стъпка 2, когато мястото се овлажни.

След това можете да смесите 80% вода, 10% глицерин и 10% перилен препарат в чаша или купа. Изсипете тази смес в спрей бутилка и разклатете добре. Напръскайте два до три пъти директно върху кръвта. Изтъркайте с гъба с кръгово движение.

След отстраняването на петното, нанесете студена вода върху зоната и я подсушете с кърпа. Можете да запазите сместа от глицерин, вода и препарат и да я съхранявате за бъдещо отстраняване на подобен тип замърсяване.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори