Когато става въпрос за поддържане на тапицерията на дивана чиста, имаме безброй много препятствия по пътя към тази цел. С износването и ежедневните замърсители, редовното чистене е неизбежно. Но какво става, когато намерим и залепнала дъвка върху дивана си?

Е, с малко самообладание и разумни действия от наша страна, почистването все пак е възможно.

Метод 1

Първият метод, който ще ви помогне да премахнете дъвката от тапицерията, включва кутия с компресиран въздух, кърпа и сапун, както и нож за остъргване.

С помощта на контейнера за сгъстен въздух пръскайте директно върху дъвката. Използвайки нож за масло, я изстържете от тапицерията. Вземете кърпа, напоена с топла сапунена вода, и я нанесете директно върху засегнатата зона.

Поставете вентилатор над тапицерията, за да я изсушите.

След това

Ако откриете, че все още има остатъци от дъвка върху тапицерията, ето още един отговор на въпроса как да се справите.

Вземете чиста кърпа от микрофибър. Изсипете голямо количество разтворител за лепило директно върху микрофибърната кърпа. Преди да нанесете върху засегнатата област, тествайте на малка част от тапицерията, за да сте сигурни, че решението не причинява обезцветяване.

След като намокрете кърпата към разтвора и разтъркайте зоната с кръгово движение. Придържайте се към тази процедура, докато не получите желания резултат.

Възможности

Ако тези процедури за отстраняване на петна не ви помагат, можете да помислите за инвестиране в професионално почистване на тапицерията. В София има доказани през годините фирми, чиито специалисти знаят точно как да ви помогнат в каквито и да е кризисни за вашите мебели ситуации!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори