Медът, макар и много вкусен, може да направи голяма бъркотия, особено капейки върху тъкани. Трудно е да се премахне поради високия вискозитет и лепкава природа. Въпреки това, можете да премахнете петна от мед от тапицериите на диваните, дрехите, килимите и други ценни предмети. Най-добре е да се третират възможно най-скоро, преди да се наслоят дълбоко и да обезцветят тъканите.

Стъпки за почистване на петна от мед от тапицерии на дивани

Съберете излишния мед с помощта на лъжица, като работите по пътя си отвън навътре, за да не разпространявате допълнително петна.

Ако петното започне да се втвърдява, го изстържете с тъп нож.

Изплакнете със студена вода.

Сега можете да използвате препарат за почистване на петна или просто да разтриете малко течен препарат върху изцапаната област и да го оставите да престои около пет минути.

Попийте с гореща вода. Ако петното все още е там, повторете стъпките отново.

Можете също така да използвате избелващи агенти като лимонов сок, оцет или водороден прекис, за да се отървете от петна, но те могат да изсушат тъканта, като я избелят.

Стъпки за почистване на петна от килими

Внимателно отстранете излишния мед от килима с помощта на тъп нож. Направете прост почистващ разтвор, като смесите чаена лъжичка течност за миене в чаша топла вода.

Потопете гъба или чиста бяла кърпа в нея и поставете върху изцапаната зона. Най-накрая попийте със студена вода и подсушете с чист парцал.

Ако препаратът за миене не помогне, обмислете използването на разтвор на амоняк, приготвен чрез смесване на една супена лъжица амоняк с две чаши вода. Когато създавате разтвор за почистване с амоняк, никога не го смесвайте с белина, тъй като той създава токсични изпарения, които са опасни.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори