Макар че може да е изкушаващо да се яде шоколад, докато седите на дивана и гледате любимата си телевизионна програма, намирането на малки парченца шоколад, разтопени върху тапицерията, е нещо наистина обезсърчаващо. Независимо от тъканта или материала, от който е направен диванът ви, премахването на шоколадовите петна отнема само няколко стъпки. Ето какво трябва да знаете.

 

1.Остържете шоколадовото петно ​​с ръба на нож за масло или лъжица от външния край на шоколадовото петно ​​навътре, за да избегнете разнасянето му. Дръжте парче хартия, докато изстъргвате, за да издърпате шоколадовите следи върху хартията. Продължете да изстъргвате, докато не премахнете колкото е възможно повече шоколад.

2.Поставете няколко кубчета лед в торбичка в продължение на 10 минути или докато шоколадът се втвърди. Махнете пликчето и повторете стъпка 1, за да отстраните втвърдения шоколадов остатък.

3.Намажете капка нежен течен сапун върху влажна гъба. Трийте точката от външния ръб навътре, за да отстраните шоколада. Продължете, докато премахнете колкото се може повече замърсяване.

4.Изплакнете гъбата и избършете отново мястото, за да премахнете останалия сапун. Подсушете с бяла кърпа.

5.Поръсете царевично брашно върху шоколада, ако остане шоколад. Оставя се за около 30 минути да абсорбира мазните остатъци. Избършете със суха кърпа.

Съвети

Ако горещият шоколад е виновникът, преди почистване изтрийте колкото е възможно повече със суха бяла кърпа. Млечните продукти в горещия шоколад могат да причинят кисела миризма, ако не са напълно отстранени от тъканта.

Ако се занимавате с шоколадов сос, отстранете колкото се може повече шоколад с хартия.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори