Ръжда може да се получи на почти всяка повърхност. За тапицерията тези петна могат да бъдат особено трудни за отстраняване. Изпълнете стъпките по-долу, за да премахнете ръждивите петна от вашия тапициран диван.

Ще имате нужда от:

Сол

Лимонов сок

Слънчева светлина

Вода

Амоняк

Кърпа

Стъпки за премахване на петна:

Поръсете сол върху петната, а след това нанесете лимонов сок върху солта.

Ззапарате района с чайник или пък парна ютия.

Ако е възможно, оставете дивана да изсъхне на слънце. Това ще помогне на лимонов сок да избели петната. Внимавайте да не накапете с лимонов сок в района около петната, защото така тъканта може да бъде избелена.

След като изсъхне, избършете солта, след това я изплакнете с влажна кърпа.

Ако петното остане, нанесете сол и лимонов сок отново многократно, докато петната не изчезнат, без да позволите лимоновият сок да изсъхва този път.

Ако петното е упорито, съчетайте еднакви части гореща вода и амоняк. Оставете сместа да се охлади, след това я нанесете върху петната. Измийте района с чиста вода, за да изплакнете.

Ако петното продължава да е там, съществуват търговски средства за премахване на ръжда, които също могат да работят добре. Уверете се, че избраният от вас продукт е безопасен за тапицерията, след което следвайте инструкциите на етикета на избрания почистващ препарат.

Допълнителни съвети и трикове

Не използвайте никакви продукти, които съдържат хлорно избелващо средство, когато се опитвате да премахнете петна от ръжда. Белината може да предизвика потъмняване на ръждата.

Ако решите да си купите препарат за отстраняване на ръжда, не забравяйте да прочетете всички предупреждения на бутилката.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори