Кафе – вкусът е страхотен, държи ни будни, когато имаме нужда от него, но може да причини ужасни петна върху дрехите и мебелите ни. Това, обаче, не е краят на света и сега ще ви покажем как се премахват те.

Решението

Ех! Току-що разляхте кафе върху новия си диван или килим! Но преди да се отчаяте, помнете, че действайки бързо, може да се справите с почистването за нула време.

За килим: Смесете една чаена лъжичка мек препарат с половин литър вода. С чиста бяла кърпа нанесете от разтвора. Ако петното от кафе все още е там, опитайте смес от 50/50 с вода и оцет и повторете горния процес.

Друго решение е да смесите една супена лъжица течен препарат за миене на ръце с една супена лъжица оцет и две чаши топла вода.

За да премахнете кафените петна от вашите мебели, като дивана например, комбинирайте една супена лъжица течен препарат за пране с две чаши студена вода. Нанесете сместа, като използвате чиста бяла кърпа.

Не забравяйте

Колкото по-бързо почистите, толкова по-вероятно е да премахнете петната изцяло.

Освен ако не става дума за мазнина, студената вода е най-добра за изплакване на петна.

Преди да използвате почистващ разтвор, изпробвайте го върху по-малко видима част на дивана или килима, за да проверите дали няма да се разруши тъканта.

Не търкайте ожесточено тъканите, за да премахнете петната, тъй като това може да изсуши влакната и да доведе до избледняване.

Ако използвате търговски препарати за отстраняване на петна и детергенти, винаги следвайте указанията на етикета на продукта. Успех!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори