Как да почистя петно от мастило от дивана ? Почистване на химикал от дамаска

Пране на мека мебел

Цени

Цените за пране на дивани започват от 25 лева.

Пране на мокети

Цени

Цвните ни започват от 5 лева на квадратен метър, зависимост от това колко е замърсен

Пране на матраци

Цени

Цените започват от 35 лева за матрак на страна.

Независимо дали писалката се е счупила в джоба ви или вашето малко дете е решило да използва дивана като художествен статив, петната от мастило могат да бъдат наистина плашеща гледка. Въпреки че мастилото трудно може да се премахне от тапицерия и плат, използването на правилните продукти и методи може осезаемо да ви помогне.

Ето как.

Вземете капкомер и го напълнете с водороден прекис. Капнете около петната. Това ще създаде бариера, така че петната от мастилото да не се разпространяват.

Навлажнете чист бял парцал с ацетон или лакочистител. Третирането с алкохол също е позволено.

Почистете петната от мастилото с белия парцал. Работете отвън навътре, към центъра на петната. Добавете повече ацетон или алкохол. Продължавайте, без да търкате силно, докато мастилото не излезе.

Смесете ½ чаша студена вода и няколко капки нежен сапун в купа. Намокрете парцал с почистващия разтвор и внимателно почистете засегнатата зона на дивана.

Използвайте лак за коса като алтернативен метод за премахване на петна от мастило от диван.

Други възможности

Тъй като петната от мастило са наистина упорити, е напълно възможно да изпитате сериозни затруднения при премахването им. Ако предложените от нас методи не сработят според очакванията ви, можете да се обадите на професионална фирма. За щастие, в София и страната вече има доказани през годините специалисти, които ще се погрижат за вашия проблем бързо и ефективно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *