Плашещ е фактът, че никога не сме сами в леглото, защото в матрака и възглавниците живеят милиони микроскопични същества, наречени акари. Акарите живеят в леглата и меката мебел, защото се хранят с мъртвите клетки на кожата, които падат от нас. Но защо трябва да се притесняваме?

Всяка нощ вдишваме тези същества и тяхната органична материя, а това може да причини заболявания като астма, бронхит и да отключи множество алергии. Оказва се, че всеки средностатистически дом притежава перфектните условия за живот на акарите, които са температура на въздуха около 25 градуса и ниво на влажност около 75%. В помещения с климатици живеят по-малко акари поради по-ниските температури и влажност.

Ако често страдате от симптоми като кихане, зачервяване и сърбеж на очите и гърлото, астма, кашлица и запушване на носа, трябва да се уверите, че не развъждате тези същества в спалнята си. До 1/10 от теглото на възглавницата Ви може да бъде мъртва кожа, акари и органична материя, ако не се погрижите за превенцията им.

Начините за отстраняване и превенция включват:

  • Поддържане на температурата и влажността ниски, използвайки климатици и абсорбатори на влага. Добрите климатици имат и специални филтри, които предпазват от вкарването на алергени в помещението.
  • Използване на качествено и дишащо спално бельо, което да се пере на висока температура и сменя редовно.
  • Избягване на дебели килими, които лесно се превръщат в дом на акарите, и често професионално почистване на останалите килими.
  • Често почистване и освежаване на дома и професионално почистване на матраците и меката мебел на всеки няколко месеца.

Поддържането на дома чист ще ограничи появата и разпространението на акари. Позвънете на 0898228193 и ние ще се погрижим за професионалното почистване на Вашите матраци, килими и мека мебел!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори