За съжаление, с времето килимите губят от първоначалния си безупречен външен вид, който често е бил основната причина да ги купим. Износват се и се появяват петна, а опцията често да ги сменяме с нови не е особено рентабилна. Необходими са определени грижи, за да изглежда килимът свеж и винаги нов:

Ежеседмично прахосмучене

Ако използвате прахосмукачка редовно, ще има по-малки шансове килимът да остане мръсен или да стане дом на различни микроби и вредители. Честото прахосмучене ще поддържа килима чист и изглеждащ свеж. То премахва новата мръсотия от влакната на килима ефективно, а в противен случай дългият им престой ще допринесе до появата на упорити петна, които после ще бъдат трудни за премахване.

Избягване на препарати тип пудра

Все по-популярни стават продукти за почистване в прахообразна форма. Те трябва да бъдат избягвани от семейства с деца или домашни любимци. В повечето случаи елиминират неприятен мирис от килима, но използвани в по-големи количества, могат да бъдат вдишани. Престоят им във влакната представлява не само опасност за здравето, но и за самия килим. Тези препарати следва да бъдат старателно прахосмучени след употреба, но в повечето случаи малки частици от тях остават надълбоко в материята на килима и така потенциално ще създадат проблеми. Те трябва да бъдат почистени професионално в случай на съмнение, че не сме се ги отстранили изцяло.

Редовно професионално почистване

С времето върху килима неизбежно ще се появят петънца и замърсявания. Постепенно се абсорбират също прах, бактерии и плесенови спори. Дори да не виждате видима причина килима да бъде почистен професионално, такова почистване трябва да се осъществява най-рядко два пъти годишно. Това ще гарантира по-дългия живот на килима и добрия му външен вид.

Обадете ни се още днес на 0898228193 за професионално почистване на килими и мокети!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори