Почистването на тапицерията на дивана и креслата е особено важно, когато имате деца и/ или домашни любимци. Освен ако нямате свалящи се защитни калъфи, които да перете в пералнята, почистването и освежаването ще трябва да бъдат направени на ръка. Добрата новина е, че можете да свършите тази задача с подръчни материали, които се намират във всеки дом.

– За подготовката на почистването отстранете повърхностните замърсявания като косми и прах, използвайки прахосмукачка.

– Разтворът за премахване на петна зависи от типа материя, както и от какво е петното. За общо освежаване на тапицерията можете да използвате: хладка вода, равно количество веро и оцет.

– Разбъркайте добре до получаването на голямо количество гъста пяна.

– Вземете с парцал (най-добре бял или светъл цвят, който няма да пусне боя) от пяната и намажете хубаво мястото на тапицерията, което искате да освежите.

– Можете да използвате четка с мек косъм при по-замърсени повърхности, с която да изчеткате петната.

– Почистете сместа от тапицерията с навлажнен с хладка вода парцал. Изберете материя, която абсорбира бързо и може да попие голямо количество течност.

– Почиствайте, като бършете в една и съща посока.

– Оставете да изсъхне, като е желателно това да стане възможно най-бързо, за да не останат петна от влага. За тази цел можете да използвате вентилатор.

Други методи за освежаване на тапицерията включват натриване с водка, която отстранява и петна, сода бикарбонат, употреба на парочистачка или на съответните препарати, които могат да бъдат намерени на пазара, като избраният метод ще зависи от степента на замърсяване.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори