Предполага се, че диваните трябва да бъдат почиствани минимум веднъж в годината.
Ако не разполагате с машина за пране на дамаски и диванът Ви не е със свалящи се калъфки, които да могат да бъдат изпрани в пералнята, ще Ви се наложи да освежите дивана си ръчно.

Най-често дамаските се третират при рутинното почистване с четка, препарат и вода. Дунапренът под тях не изсъхва веднага, което може да доведе до избиването на петна по време на съхненето. След като приключи почистването на дамаската тя трябва да бъде място забърсана с памучна кърпа.

За да имате най-голям успех с почистването на дамаските, е хубаво да се оставяте да бъдете водени от правилото да не оставяте петното да изсъхне. Най-често докато са още влажни пострадалите места, можете да ги третирате с различни разтвори с вода, оцет, сода, сол и т.н.

И тук има някои особености, с които е хубаво да се съобразите:

Колкото е по-плътна тъканта, толкова по-често се препоръчва сухо почистване, т.е. с четка или прахосмукачка, но без вода и препарати. Дори свалящите се калъфи е желателно да бъдат изтупани добре и проветрени.

Велурените тапицерии се чистят с четка за дрехи, а петната – трябва да се премахват веднага, но не се препоръчват химически средства. Петното трябва да се попие със салфетка, да бъде посолено и оставено да изсъхне. За повече информация вижте раздела „Почистване на велурен диван“.

Ако не сте сигурни кой е правилният подход за вашия диван, можете да се обърнете към професионалисти, които да Ви асистират с тази задача.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори