Разливането на напитка, изпускането на храна или влизането с кални обувки върху килима се случват често и то винаги в неподходящ момент. Но не се притеснявайте – с правилно почистване петната ще изчезнат. Но защо тогава има толкова много неуспешни случаи на почистване на килим в домашни условия?

Ето списък на най-срещаните грешки при почистване на килим, които да избягвате:

Твърде много изчакване

Много хора отлагат чистенето на килима, но ако сте забелязали петно, е най-добре да се опитате да го почистите с мек парцал, колкото се може по-скоро, защото рискувате то да засъхне дълбоко в материята на килима. Ако сте имали гости или празник вкъщи, опитайте да почистите още след като събирането приключи или най-късно на следващия ден, но не отлагайте повече. Помнете, че редовното чистене на килима ще удължи живота му и ще улесни самото почистване.

Твърде много търкане

Една от най-големите грешки е неистовото и продължително търкане на петното с парцал, което повечето хора правят. В повечето случаи това ще спомогне на петното да влезе още по-навътре. Друга опасност от продължителното триене е обезцветяването на килима и нарушаване на целостта на влакната му. Избягвайте да използвате твърди почистващи четки и използвайте мек парцал.

Неправилни препарати

Сериозна опасност за килима представляват силните почистващи химикали. Не пренебрегвайте прочитането на етикетите както на килима, така и на препарата. Има определени препарати, които не са подходящи за всеки тип килим. Винаги тествайте препарата на малка скрита област от килима преди да преминете към цялостното му почистване.

За да избегнете всичко това, се доверете на нашата професионална помощ и позвънете на 0898228193!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори