В годините, осеяни с опити и провали, хората, заели се със самостоятелните грижи за килима в дома/вилата/офиса си, постепенно са научили кои техники са правилни за прилагане и кои не. Широката употреба на Интернет днес е пряко свързана както със споделяне на подобни трикове и техники, така и с търсенето им от други. Ако не е проверена, тази виртуални комуникация често приключва с незадоволителни резултати. Тези нестандартни, но сполучливи трикове са публикувани от хора, които след множество опити са постигнали добър резултат. Така те улесняват тези, които не знаят какво да сторят, но имат желанието да се погрижат за килима си.

Сред основните грешки, допускани при начинаещите, е употребата на неподходящи препарати. Всяка материя има изисквания за грижа и добра поддръжка и е добре човек да се съобрази на първо място с тях. В някои случаи е необходимо допълнително проучване чрез допитване до приятели, във форуми или в стари книги, ако човек се сблъсква с непознат материал и не знае какво е подходящо да използва.

Друг важен момент са допълнителните аксесоари, които се използват – ръкавици, четки, гъби и т.н. Необходима е разумната и внимателната им употреба, тъй като в опита си да премахне щета по килима, човек би могъл да нанесе в пъти по-голяма от предишната. Без значение дали е от незнание или от невнимание, той е отговорен за крайния резултат, който не винаги е задоволителен.

Последен, но не на последно място е проблемът, свързан с това какви грижи могат и какви не могат да се предприемат в домашни условия. Макар и редки, случаите, в които килимът не може да бъде почистен самостоятелно, налага предаването му на фирма за пране на килими. Там професионалистите влагат специализирани препарати и машини, за да осигурят правилната грижа за килима на клиента.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори