Докато диванът е идеалното място да се отпуснем и порадваме на живота, много от нас забравят, че той изисква редовно почистване, тъй като събира всичко – от мъртвите клетки на кожата до остатъците от храна. В зависимост от това колко мръсен е диванът ви, в идеалния случай трябва да го почиствате веднъж на поне няколко месеца.

Ето някои от най-важните съвети от специалисти евтино освежаване.

Първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете почистването на дивана, е идентифицирането на материала, който може да бъде всичко от лен до кожа. Материалът обикновено се показва на етикета, придружен от следните знаци, които ви разясняват различните начини, по които можете и не можете да почистите дивана:

W – означава, че можете да измиете дивана с вода

X – можете да използвате само прахосмукачка

SW – можете да използвате вода или почистващ препарат, ако предпочитате

S – диванът може да се почиства само с почистващ препарат.

След като идентифицирате тъканта, отстранете всички възглавнички и правилно изчеткайте, за да премахнете трохи и боклуци, които могат да останат там.

След като сте премахнали трохи и петна, следващата стъпка е да премахнете всички неприятни миризми. Содата за хляб е чудесно решение за това. Просто поръсете дивана и оставете да престои най-малко 20 минути. После почистете с вакуум.

Най-добрият и най-благоприятният за бюджета начин за управление на петната на вашия диван е да направите свой собствен почистващ разтвор. Просто смесете една чаена лъжичка миеща течност, оцет, сода за хляб и топла вода – сода и оцет работят наистина добре заедно, премахвайки трудните петна доста бързо. Просто се уверете, че сте изпробвали това решение на скрито парче плат, за да сте сигурни, че няма да обезцвети материята.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори