Вашият диван е едно от местата за почивка и утеха, особено в края на дългия ден, прекаран на крак. Нищо на света не е толкова добро, колкото да се хвърлиш върху тази мека плюшена тапицерия, знаейки, че ще те прибере в прегръдката си и ще те накара да забравиш за всички проблеми. Но всичко това изисква и добра грижа.

Старите петна на тапицерията на дивана трябва да бъдат почистени в зависимост от кода, който производителят е отбелязал на етикета и вида на петната, с която се занимавате. По-долу са кодовете за грижа, които трябва да намерите:

S – трябва да използвате почистващ агент на основата на разтворител, за да поддържате тъканта

W – можете да използвате почистващ препарат на водна основа

SW – използвайте вода или разтвор, за да почистите

X – подходящ само за вакуум.

Видове петна за премахване

Първо премахнете лесните за почистване отпадъци. Това ще гарантира, че няма да се е натрупала допълнителна мръсотия, след като започнете да прилагате химикали. Повечето петна от храна могат да се почистват с обикновена гъба или чиста кърпа, малко вода и супена лъжица почистваща течност за съдове, воден шампоан или пяна за почистване на тапицерия.

Ако не сте сигурни дали петното е къри или сметанов сос от два месеца назад, например, не използвайте топла, за да го третирате.

Предварително третирайте петното с течен препарат. Оставете го да се накисва за около 30 минути или по-дълго, след това го избършете с гъба или кърпа. Изплакнете с чиста гъба и вода и оставете да изсъхне.

За мазни петна

За старите петна от мазнини върху тапицерията си, първата стъпка е да се опитате да ги абсорбирате от тъканта възможно най-много. Можете да направите това с помощта на сода за хляб или царевично нишесте. Поставете върху петното и ги оставете за около 15 минути. След това почистете с вакуум.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори