Знанието как да почистите матрака у дома може да ви помогне да спите по-добре през нощта. Има нещо повече от това да го минавате с прахосмукачка от време на време. Следвайте тези стъпки, за да се отървете от петна, акари, мухъл и други алергени, за да можете да си почивате лесно така, както заслужавате.

Знаете ли какво има в матрака ви?

Вече знаете за прахови акари и други същества в матрака. Но матраците могат да съдържат и пот, кръв, урина и други телесни течности, заедно с мухъл и плесен. Освен ако не се къпете преди лягане всяка вечер, вашият матрак може да съдържа и мръсотия, масла и химикали от различни тоалетни артикули и дори цветен прашец.

Почистването му е особено важна задача, особено ако живеете във влажна среда. Също така, ако имате домашни любимци или малки деца, шансовете са вашият матрак да е по-мръсен, отколкото някога сте предполагали, са много високи.

Как да почистите матрака

Преди да започнете, изперете спалното си бельо. Измийте и изсушете подложката на матрака първо, след това изперете чаршафите и завивките. Първо проверете етикетите на производителя и използвайте най-горещата настройка на пералнята и сушилнята, тъй като топлината ще убие вредните елементи. Сега се насочете и към матрака си.

1. Прахосмукачка

Поставката за тапицерия на вашата прахосмукачка е най-доброто средство за почистване на матрака. Започнете от върха и се спуснете към тесните места.

2. Дезодорирайте със сода за хляб

Въпреки че обикновено не забелязваме личните си телесни миризми, с течение на времето потта може да се натрупа и да доведе до много неприятен мирис. За да се освободите от него, поръсете го добре със сода за хляб и леко го разтрийте с четка, така че да навлезе в дълбочина. Изчакайте 10 минути, преди да продължите към следващата стъпка.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори