Петната върху мебелите са най-лесни за отстраняване, когато са пресни. Колкото по-дълго те остават без грижа, толкова по-трудно ще бъдат премахнати. Ако при всякакви неприятни обстоятелства, в които се намирате, трябва да се справите с пресни разливи или петна на дивана, има някои общи домашно приготвени решения, които можете да опитате.

Оцетен разтвор

Един оцетен разтвор е добро начално средство за премахване на миризми и петна върху мебелите. Смесете чаша оцет и чаша студена вода. Използвайте кухненска хартия, за да намалите излишната течност, като в същото време предотвратите разпространението на петна.

Когато един разлив е напълно отстранен, стъпката за отстраняване на петната може да започне. Нанесете разтвора от оцет върху петната. Не ги навлажнявайте. Използвайте чиста бяла кърпа. Повторете тази стъпка, докато не сте доволни от резултата. Изсушете добре влажното място, като използвате сешоар.

Газирана вода

Газираната вода много често се използва за премахване на петна върху тъкан, тъй като е неутрална и без мирис. Тя може да бъде по-ефективен избор в сравнение с обикновената вода, когато се използва за справяне с упорити петна от вино или кръв, например. Така че, вместо да използвате вода за почистване или изплакване на петна, налейте малко количество газирана течност. Не забравяйте да изсушите напълно влажното място след приключване.

Сода за хляб

Смесете 1/4 чаша сода за хляб и 1/8 чаша вода в купа и ги разбъркайте заедно. Това е ефективно домашно приготвено решение за петна за упорити петна, като такива от кафе и вино. След отстраняване на разлива с помощта на чиста, влажна кърпа, поставете пастата върху място с помощта на парче чиста кърпа и я оставете да престои няколко часа, докато изсъхне.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори