В първата част на нашето ръководство ви разказахме за първите стъпки, които трябва да предприемете, в случай на инцидент с домашен любимец върху дивана ви. Ето какво още трябва да знаете.

Ако откриете петно, което вече е изсъхнало и навлязло в тъканта, най-добре е да се обадите на професионална фирма за почистване. Петна, които вече са отлежали, са много по-трудни за премахване. Понякога, опитвайки се да ги почистите, може да увредите влакната на тъканите и в крайна сметка да направите състоянието на дивана по-лошо.

Премахване на други следи от домашни любимци

Отстраняването на козината на домашни любимци от мебелите у дома е относително просто. Лесен трик? Вземете чифт гумени ръкавици или гъба и просто плъзгайте ръцете си по дивана. Така ще съберете козината. Има и магнитни четки, които също могат да ви помогнат.

Скриване на износване и разкъсване

Когато имате домашни любимци, петната може би не са вашите единствени притеснения – диванът ви може да стане жертва на известно износване с течение на времето. Ако забележите разкъсване на тапицерията, започнете с нанасянето на малко количество лепило за тъкани, за да не се разпространява то. Ако засегнатата област продължава да расте, скоро вероятно ще трябва да се обадите на специалисти за почистване или смяна на тапицерията. Те ще могат експертно да прикрият щетите и да предотвратят влошаването им.

Ако установите, че вашето куче или котка има склонност да седи на едно и също място на вашия диван, поставете одеяло или добавете допълнителни възглавници там. Така ще концентрирате щетите до определена област и ще се справяте с тях много по-лесно!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори