Може би сте от онези хора, които се чувстват уютно сред мебели от дърво, а не от желязо или стъкло. Да, мебелите от дърво са красиви и внасят топлота и уют в дома ни, но изискват и грижа, която да ги запази за по-дълго време, защото дървото има свойството да старее. Освен това то е по-податливо на промяна в оцветяването, поема петна, не понася изгаряния.

Няколко прости съвете ще ви помогнат в борбата със стареенето и захабяването на вашите мебели.

1. Идеален помощник в това отношение е черният чай. Затоплете вода на котлона и пуснете в нея няколко пакетчета черен чай. След като водата изстине, изтъркайте повърхностите на дървените мебели. Таниновата киселина в чая ще излъска чудесно всички повърхности и ще им даде нов живот.

2. Можете също така са смесите зехтин и оцет и да изтъркате мебелите с тази чудесна смес, която действа разграждащо на петната и оцветяванията, освен това полира до блясък.

3. Ако без да искате, сте изтървали цигарата си върху прекрасните си дървени мебели и сте оставили петно от изгорено, вземете стоманена вълна или тънка шкурка, почистете изгореното място, полирайте и лакирайте.

4. Много е важно да не излагате дървените мебели на пряка слънчева светлина. Не ги слагайте до прозорец или ако това се налага, спуснете меки, приглушаващи светлината завеси, които да ги пазят и в най-слънчевите дни.

5. Ако имате градински мебели от дърво, които внасят прекрасен уют и чар в сутрешното ви кафе или вечерното събиране с приятели, но са податливи на атмосферните условия, можете да си спестите прибирането им от градината като купите или ушиете подходящи непромокаеми калъфи, с които да ги покривате когато вали дъжд, сняг или са подложени на други неподходящи атмосферни условия.

Обадете ни се и ние ви помогнем да запазите свежия и нов вид на мебелите в домът ви –                    ☎️0898228193

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори