Ако диванът ви идва с инструкцията, че подлежи само на сухо почистване, е важно е да следвате напътствията, за да предотвратите повреда. В някои ситуации, топлината и парата могат да навредят мебелите и материите, които ги покриват. И за да не допуснете щета, можете да опитате някои техники в домашни условия.

Вакуумно почистване

На пазара вече се продават препарати за сухо почистване със съответните им указания. Имайки такъв, трябва да спазвате инструкциите и внимателно, нанасяйки продукта върху тъканта. Оставете го да престои известно време, както е указано на опаковката.

Можете да използвате приставката за почистване на тапицерия на вашата прахосмукачка, като внимателно отстранете колкото е възможно повече мръсотия.

Изсушаване на въздух

Използвайте чиста бяла кърпа, за да избършете дивана и след го това оставете да изсъхне на топло място. Нека тази мебел напълно да изсъхне, преди да я използвате отново.

Поставянето на няколко вентилатора около дивана помага за ускоряване на процеса на сушене. Важно е да не използвате пара или топлина, тъй като това може да доведе до свиване, обезцветяване на тъканта или цялостно понижаване на качеството на материята.

Съвети за почистване

За да сте сигурни, че диванът ви остава чист и свеж за по-дълго време, не забравяйте да използвате прахосмукачка често. Уверете се, че винаги почиствате петната възможно най-скоро и те не оставят следи след себе си.

И, накрая, не но последно по важност, винаги е по-добре да наемете професионална служба за сухо почистване на диван. Твърде вероятно е професионалистите да имат повече опит в това начинание и да ви помогнат да запазите красотата на вашата любима мебел колкото се може по-дълго. Успех!

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори