Независимо дали се налага да бъде изчистено конкретно петно на момента, или става въпрос за планирано сезонно освежаване, почистването на тапицерията на дивана се нуждае от планиране и подготовка. При вариантите за почистване с домашни средства е необходимо да бъдат закупени подходящи средства и уреди и да се отдели подобаващо време за самото почистване, но има и лесни и изгодни алтернативи.

Преди да пристъпим към реалното почистване, тапицерията на дивана трябва да бъде почистена с прахосмукачка. Сред най-ефективните и популярни начини за изчистване или освежаване на дивана са сухото пране и парочистачката. Сухото пране представлява повърхностно почистване с пяна, а парочистачката – с изпарена вода. И двата уреда могат да бъдат закупени и използвани от домакинството. Те предоставят ефикасно и екологично почистване, но изискват и определена инвестиция, за да бъдат притежавани.

Друг вариант за почистване на единични петна са специалните препарати или домашни средства като разтворена сода за хляб или оцет, нанесени върху подходяща гъба или парцал. Тези методи често не постигат желания резултат, а понякога дори влошават проблема, защото не са щадящи към материята. Те следва да бъдат избягвани или прилагани с внимание и точност.

Естествено, съществуват и професионални решения за хората, които нямат възможност да отделят лично време, а желаят качествени и бързи резултати. Редица фирми предлагат почистване с пароструйка, сухо пране и обикновено пране на мека мебел на достъпни цени. Въпреки всичко, чистотата и хигиената на дома трябва да са от първостепенно значение, особено когато се отнасят за нещо ежедневно използвано като дивана.

Запитване за Цени
Позвънете
Специална цена почистване на дивани и мека мeбел:

25 лева на диван

   

 Позвънете на телефон : 0898228193

 

затвори